Fysiotherapie en revalidatie

FYSIOTHERAPIE EN REVALIDATIE

We zijn gespecialiseerd in de behandeling van oudere patiënten (geriatrische patiënten) en complexe problematiek. De therapeuten zijn kwaliteit geregistreerd en hebben ruime ervaring in de geriatrische revalidatie, hulpmiddelen en aanpassingen.

U kunt bij ons terecht voor onder andere;

 • Prothese training
 • Loop- en ganganalyse
 • Geriatrie fitness
 • Fysiotherapie bij oncologie
 • Sensomotoriek
 • Fysiotherapie na een C.V.A
 • Ontspanningstherapie
 • Medical taping volgens het MTC-concept
 • Deep oscillation
 • Training met de Sensa Move voor balans, spierkracht, proprioceptie en neuromusculaire controle
 • Claudicatio gesuperviseerde looptraining bij vaatproblemen
 • Behandeling van klachten door vaatproblemen en amputaties

Medical tape

Lees meer...

FYSIOTHERAPIE EN REVALIDATIE BESTAAT UIT VERSCHILLENDE BEHANDELCOMBINATIES

Sensomotoriek
Sensomotoriek is een interactie van “gevoel” en motoriek. De prikkels die je waarneemt via je zintuigen ( ogen, oren, huid, tastzin en dieptegevoel ) worden in je hersenen verwerkt. Deze informatie is vereist om de uitvoerorganen (spieren) de juiste bewegingsrichting en -kracht te laten uitvoeren. Als deze waarneming niet geheel correct of volledig verloopt worden bewegingen niet geheel naar wens uitgevoerd. Door te oefenen met sensomotoriek verbetert je kracht, je balans en je evenwicht.

Training van de balans, rompstabiliteit, spierkracht, proprioceptie, neuromusculaire controle met de Sensa Move
Sensamove richt zich met vernieuwende bewegingsproducten op zowel de fysiotherapie- als de fitnessbranche. Inmiddels heeft Sensamove vijf bewegingsproducten met diverse aanvullende sofwarepakketten, die voor balans- en coördinatietraining gebruikt kunnen worden. Door bestaande trainingsmethoden met innovatieve biofeedbacktechnologie te combineren, zorgt Sensamove voor inzichtelijke, effectieve en leuke lichaamsoefeningen.

Fysiotherapie na een C.V.A.
Neuro Developmental Treatment is gericht op de behandeling en revalidatie van de C.V.A.-patiënt. Na een hersenbloeding kunnen er problemen zijn met het cognitief functioneren, zoals bijvoorbeeld het geheugen, de aandacht en concentratie, de taal de waarneming het tempo van denken, het probleemoplossend vermogen en de flexibiliteit van het denken.

Medical taping volgens het MTC-concept.
Het toepassinggebied van Medical taping is onder andere de nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook bloeduitstortingen), houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals preventief tapen. De toegepaste tape is elastisch en laat de natuurlijke beweging toe. De tape kan probleemloos langere tijd op de huid blijven zitten. De tape mag nat worden en er kan dus gewoon mee gedoucht worden. Medical Taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.  Als u meer wilt weten over Medical Taping, klik hier. 

De behandeling van klachten door vaatproblemen, behandeling van klachten door een (been) amputatie en prothese training.
De praktijk is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische begeleiding van patiënten met een amputatie. Na een amputatie moet de stomp de juiste vorm krijgen om een passende prothese te maken. Het gewricht moet goed bewegelijk blijven en de kracht en de conditie moeten optimaal blijven. In nauwe samenwerking met de revalidatiearts en de orthopedisch instrumentmaker kan een prothese aangemeten worden. De praktijk is gevestigd in het pand van OTNN: Orthopedische Techniek Noord-Nederland. U krijgt hulp bij het leren omgaan met de prothese, het uit – en aantrekken en u leert hoe u ermee kunt lopen.

Ook indien u al langere tijd een prothese heeft, kunt u een afspraak maken voor een prothese check, stomp- en huidcontrole, een ganganalyse of het verbeteren van uw activiteiten niveau (bijv fietsen, traplopen) . Voor adviezen over het aantrekken van de prothese, stompkousen, pasvorm of uitlijning van de prothese kunt u een afspraak maken eventueel op het gezamenlijke spreekuur met een orthopedisch instrumentmaker.
Voor een check van u prothese kunt u contact opnemen zodat uw probleem in het gezamenlijke spreekuur wordt beoordeeld. Ook kunt u een afspraak maken voor loop- en ganganalyse of schoenadvies.

Lees Verder

Oefening: retroflexie

We hebben weer een nieuwe oefening voor jullie; retroflexie. We hopen dat iedereen een goed Paasweekend heeft gehad. Nu is…

Lees verder
Oefening: het bruggetje

We hebben weer een nieuwe oefening: Het bruggetje. Heleen legt de oefening voor jullie uit. Het bruggetje is goed voor…

Lees verder
Buikspieren en core training

Naast de wat rustigere oefeningen hebben we natuurlijk ook intensievere oefeningen! We doen er alles aan om in shape te…

Lees verder
Welke ondersteuning is er bij het stoppen met roken?

De Nederlandse Huisartsen Genootschap, InEen, Longfonds, Patiëntenfederatie Nederland en Thuisarts.nl hebben samen een keuzetabel samengesteld voor het stoppen met roken…

Lees verder
Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?
Neem contact met ons op.
Maak een afspraak