Fysiotherapie en revalidatie

FYSIOTHERAPIE EN REVALIDATIE

Oedeem en Fysiotherapie Jansen is gespecialiseerd in de behandeling van complexe problematiek. De therapeuten bij OFJ zijn kwaliteit geregistreerd.

U kunt bij ons terecht voor onder andere;

  • Prothese training
  • Loop- en ganganalyse
  • Geriatrie fitness
  • Fysiotherapie bij oncologie
  • Ontspanningstherapie
  • Medical taping volgens het MTC-concept
  • Deep oscillation
  • Training met de Sensa Move voor balans, spierkracht, proprioceptie en neuromusculaire controle
  • Behandeling van klachten door vaatproblemen en amputaties

Medical tape

FYSIOTHERAPIE EN REVALIDATIE BESTAAT UIT VERSCHILLENDE BEHANDELCOMBINATIES

Training van de balans, rompstabiliteit, spierkracht, proprioceptie, neuromusculaire controle met de Sensa Move

Sensamove richt zich met vernieuwende bewegingsproducten op zowel de fysiotherapie- als de fitnessbranche. Inmiddels heeft Sensamove vijf bewegingsproducten met diverse aanvullende sofwarepakketten, die voor balans- en coördinatietraining gebruikt kunnen worden. Door bestaande trainingsmethoden met innovatieve biofeedbacktechnologie te combineren, zorgt Sensamove voor inzichtelijke, effectieve en leuke lichaamsoefeningen.

Medical taping volgens het MTC-concept.

Het toepassinggebied van Medical taping is onder andere de nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook bloeduitstortingen), houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals preventief tapen. De toegepaste tape is elastisch en laat de natuurlijke beweging toe. De tape kan probleemloos langere tijd op de huid blijven zitten. De tape mag nat worden en er kan dus gewoon mee gedoucht worden. Medical Taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.  Raadpleeg de volgende pagina indien u meer wilt weten over Medical Taping.

De behandeling van klachten door vaatproblemen, behandeling van klachten door een (been) amputatie en prothese training.

De praktijk is gespecialiseerd in de fysiotherapeutische begeleiding van patiënten met een amputatie. Na een amputatie moet de stomp de juiste vorm krijgen om een passende prothese te maken. Het gewricht moet goed bewegelijk blijven en de kracht en de conditie moeten optimaal blijven. In nauwe samenwerking met de revalidatiearts en de orthopedisch instrumentmaker kan een prothese aangemeten worden. U krijgt hulp bij het leren omgaan met de prothese, het uit – en aantrekken en u leert hoe u ermee kunt lopen.

Ook indien u al langere tijd een prothese heeft, kunt u een afspraak maken voor een prothese check, stomp- en huidcontrole, een ganganalyse of het verbeteren van uw activiteiten niveau (bijv fietsen, traplopen) . Voor adviezen over het aantrekken van de prothese, stompkousen, pasvorm of uitlijning van de prothese kunt u een afspraak maken eventueel op het gezamenlijke spreekuur met een orthopedisch instrumentmaker.
Voor een check van u prothese kunt u contact opnemen zodat uw probleem in het gezamenlijke spreekuur wordt beoordeeld. Ook kunt u een afspraak maken voor loop- en ganganalyse of schoenadvies.

Meer informatie?

Voor aanvullende informatie kunt u verschillende artikelen gepubliceerd op onze website raadplegen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Lees Verder

Wat te doen aan sarcopenie?

Sarcopenie is het verlies van spiermassa en spierfunctie. Bij sarcopenie is de afbraak van spieren sneller dan de aanmaak van spieren…

Lees verder
Wat is mijn aanbevolen eiwitinname?

Bronnen van eiwitten zijn: brood, granen, peulvruchten, tofu, tempé, noten, vlees, vis, gevogelte, melk, kaas, eieren

Lees verder
Is zitten ongezond?

Langdurig zitten heeft zijn nadelen. Je rug wordt er stijf van, je kan last krijgen van je billen en je…

Lees verder
Oefening: abductie (deel 2)

Weer een nieuwe oefening! Deze keer is het het tweede deel van de abductie. Abductie is de beweging van een…

Lees verder
Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?
Neem contact met ons op.
Maak een afspraak