Medical Taping

Wat is Medical Taping?

Leestijd: 3 minuten

Medical tape is een rekbare tape met dezelfde rek en elasticiteit als je eigen huid. Op deze manier kunnen de lichamelijke functies verbeterd worden en de gekwetste spieren en gewichten kunnen ondersteund worden. In het begin voel je de tape een beetje trekken, maar het lichaam wordt niet beperkt in haar bewegingsmogelijkheden. De tape corrigeert bewegingen en draagt bij aan het herstel van bijvoorbeeld blessures, maar de tape haalt de oorzaak niet weg.

Waarvoor wordt Medical Tape gebruikt?

Medial tape wordt gebruikt bij de nabehandeling van blessures, vochtophopingen, houdingscorrecties, het verminderen van ontstekingen en de behandeling van overbelasting. Medical tape kan ook gebruikt worden bij het behandelen van lymfoedeem. Daarnaast wordt de huid een stukje opgetild, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat en waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Ook zorgt de tape voor minder druk op de zenuwen, waardoor de pijn vermindert, de lichaamshouding verbeter en blessures sneller herstellen.

Medical tape is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kan gewoon douchen met de tape en de tape blijft 3 tot 10 dagen zitten, intensief gebruikt verkort de duur. De tape is ventilerend, huidvriendelijk, anti-allergisch en vochtbestendig. Er wordt een speciale manier gebruikt om de tape aan te brengen, waarbij rekening gehouden wordt met de ligging van de spieren. Voor het verwijderen van de tape is het handig om de tape even nat te maken om het makkelijker te verwijderen.

Medical tape kan gebruikt worden voor

  • Rugklachten
  • Misselijkheid en maagklachten
  • Vochtophoping/ lymfoedeem
  • Overbelasting
  • Houdingscorrecties
  • Hooikoorts
  • Hamstringblessures
  • Armblessures
  • En nog veel meer…

 

Meer informatie?

Voor aanvullende informatie kunt u verschillende artikelen gepubliceerd op onze website raadplegen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Tape Medical tape

Geschreven door Lianne Hoogeveen in opdracht van Oedeem en Fysiotherapie Jansen (15 mei 2019)

Lees Verder

Wat te doen aan sarcopenie?

Sarcopenie is het verlies van spiermassa en spierfunctie. Bij sarcopenie is de afbraak van spieren sneller dan de aanmaak van spieren…

Lees verder
Wie help Wijbren met een kleine (of grote) donatie?

De negende editie van de handbike battle start dit jaar op 22 juni met als uitdaging de klim op de…

Lees verder
Psycho-oncologie van Het Behouden Huijs

Psycho-oncologie van Het Behouden Huijs

Lees verder
Prothesetraining in Assen

Graag zetten wij deze topper in het zonnetje. Bij OFJ trainen ongeveer 40 beengeamputeerden die allemaal een prestatie op top…

Lees verder
Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?
Neem contact met ons op.
Maak een afspraak