Gezondheidseffecten van de Bellicon

Gezondheidseffecten van de Bellicon

De bellicon is een kleine medische trampoline die op verschillende gebieden de gezondheid kan helpen verbeteren. De bellicon helpt bij afvallen, osteoporose, gewrichtsaandoeningen, cardio, lymfestelsel, bekkenbodeminstabiliteit, rugklachten, allergieën, diabetes, immuunsysteem, stress en een burn-out. Op de bellicon kunt u verschillende oefeningen doen voor kracht, flexibiliteit, looptraining, cardio, balans, skitraining, tennistraining en ontspanning. Regelmatig trainen op de bellicon heeft positieve effecten op het lichaam. Zo wordt het cardiovasculaire systeem, spieren en het metabolisme van de cel versterkt.

Bij OFJ kunt u terecht om te oefenen met de bellicon. We voeren verschillende oefeningen uit en helpen u om deze oefeningen uit te voeren.

Gezondheid en de Bellicon

Trampolinespringen is ideaal voor afvallen en daarnaast is het twee keer zo effectief. Ook voor het verbeteren van de conditie is de bellicon twee keer zo effectief als bij bijvoorbeeld hardlopen. Afvallen werkt altijd het beste bij een combinatie van bewegen en gezonder eten. Het voordeel van de bellicon is dat er veel minder schokbelasting is dan bij bijvoorbeeld hardlopen, hierdoor is de bellicon voor veel meer mensen geschikt. Naast dat de bellicon helpt bij afvallen, is het ook nog heel erg leuk. Om af te vallen is het effectief om de stofwisseling op gang te brengen. Dit kan al door s’ ochtends te beginnen met 10 minuten springen.

Osteoporose is het proces van botafbraak. Hierdoor worden de botten minder sterk en breken ze sneller. De bellicon helpt bij het versterken van de botten. Door het springen op de trampoline stopt de bot afbouw en de botdichtheid blijft stabiel. Doordat bij het springen op de trampoline er minder schokbelasting is, krijgt u minder snel last van de gewrichten.

Het lymfestelsel heeft geen eigen pomp en hierom is het belangrijk om te bewegen. Bij het bewegen wordt het lymfestelsel gestimuleerd. Dit bewegen hoeft niet intensief te zijn, bij alleen bouncen op de bellicon wordt het lymfestelsel al gestimuleerd. Een traag of aangetast lymfestelsel kan zorgen voor oedeem. Door het lymfestelsel te stimuleren, vermindert het oedeem.

Voor bekkenbodeminstabiliteit is het belangrijk om te blijven bewegen. Bouncen op de bellicon zorgt ervoor dat de spierspanning van de bekkenbodem versterkt wordt. Ook worden de rug- en buikspieren versterkt. Bewegen is ook erg gezond voor mensen met diabetes type 2. Bewegen helpt mee om de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk te verlagen. Het is verstandig om een leuke activiteit te vinden en een activiteit die niet veel belasting op de gewrichten veroorzaakt, de bellicon is hier perfect voor.

Kortom, de bellicon is geschikt voor verschillende doeleinden. De medische trampoline kan de gezondheid op verschillende gebieden helpen verbeteren. Voor meer informatie of een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bellicon

Geschreven door Lianne Hoogeveen in opdracht van Lianne Hoogeveen (11 juni 2019)

Lees Verder

Nieuw bij de entree van OFJ: een mooie gele verkeerszuil

Enige tijd geleden heeft Roelof Thijs een praatpaal met functionerend bel erin geplaatst. Om de set compleet te maken heeft…

Lees verder
Kerstkaarten actie 2020

Ook dit jaar willen wij bij OFJ kerstkaarten schrijven voor eenzame ouderen zodat zij zich een beetje minder alleen voelen…

Lees verder
10 tips om gezonder te leven

Gezond leven willen we natuurlijk allemaal. Dit is echter niet altijd even makkelijk. We hebben voor jullie 10 tips op…

Lees verder
Corona Update: Mondkapjes

We zijn blij nog steeds open te mogen blijven. De therapeuten blijven mondkapjes dragen en de voorzorgsmaatregelen treffen in de…

Lees verder
Copy link
Powered by Social Snap
Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?
Neem contact met ons op.
Maak een afspraak