Wat zijn gezonde snackrepen?

Welke snackrepen zijn gezond?

Leestijd: 5 minuten

Voeding is hartstikke lastig. Vooral als de schappen van supermarkten vol liggen met ongezonde snacks. Deze snacks zijn allemaal hartstikke lekker, maar geen goede keuze als je bezig bent met een gezonde lifestyle. Als gezonde snack kan je natuurlijk een stuk fruit of groente kiezen, maar in dit artikel focussen wij ons op de snackrepen. OFJ heeft zich verdiept in de ‘gezonde’ varianten van de snackrepen. De gezonde varianten van de repen zijn bedoeld om de ongezonde varianten te vervangen. Hieronder een opsomming met voorbeelden van gezonde snacks.

De gezonde snackrepen

Eat Natural

De Eat Natural repen zijn een optie als vervanger voor de ongezonde snackreep. Wel verschilt het erg per reep van Eat Natural of de reep wel zo gezond is. De ‘protein packed met pinda’s en chocolade’ reep en de ‘protein packed met gezouten karamel en pinda’s’ reep bevatten van alle Eat Natural repen het minste suiker. De rest van de repen bevat toch nog aardig wat suiker en vallen daardoor buiten de gezonde snackreep. De repen bevatten alleen maar natuurlijke suikers, maar ons lichaam kan geen onderscheid maken tussen natuurlijke en toegevoegde suikers.

Zonnatura

De sesam crunch reep van Zonnatura bevat, zoals de naam al suggereert, veel sesamzaad. De reep zit vol met vezels, maar bevat toch nog aardig wat suiker. Zoals eigenlijk voor elke reep is de reep niet ‘gezond’ meer als er 4 op een dag van gegeten worden. Maar als een tussendoortje kan de reep een goede optie zijn. 

Nakd

Nakd heeft verschillende soorten snackrepen. De repen zijn vooral gemaakt van fruit en noten. Ze zijn glutenvrij, veganistisch en bevatten geen toegevoegde suikers. De Nakd reep kan beschouwd worden als een bijdrage aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor noten. De repen zijn gezoet door middel van gedroogd fruit. De energiewaarde van de reep verschilt per smaak. De repen bevatten wel suiker, maar als vervanger voor een ongezonde reep is de Nakd reep een goede optie.

Just good (sultana)

Sultana heeft een niewe lijn met repen van Just Good. Deze repen zijn gemaakt van slechts 7 natuurlijke ingrediënten en er is dus geen suiker toegevoegd. Alle suiker die in de reep zit is afkomstig uit natuurlijke producten. Zoals hierboven al benoemd is, kan ons lichaam geen onderscheid maken tussen toegevoegde en natuurlijke suikers. Het maakt voor ons lichaam dus niks uit. Suiker blijft suiker. De Just Good reep bevat veel vezels en ook ijzer en vitamines. Kortom, een goede optie als tussendoortje.

Graze

Gezonde snackrepen

De producten van Graze zijn net iets anders dan de andere snackrepen. Bij Graze kan je namelijk snack-boxen bestellen met verschillende ‘gezonde’ snacks erin. Alle snacks zijn gemaakt van natuurlijke producten, zoals noten, zaden, fruit, groenten, peulvruchten en volkorengranen. De snacks zitten vol met proteïne, vezels, vitaminen en mineralen. De snacks zijn samengesteld door voedingsdeskundigen en minimaal 50% van de snacks zit altijd onder de 150 kcal. Kortom, Graze richt zich dus heel erg op het ontwikkelen van gezonde snacks. Goede optie dus.

Naast alle benoemde snackrepen zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Nogmaals, alle snackrepen zijn bedoeld om de ongezonde snackrepen te vervangen en niet om als extra te consumeren. Door de repen te gebruiken als optie voor tussendoortje en verder een gezonde voeding te volgen, kom je steeds dichter bij de gezonde lifestyle.

Meer informatie?

Voor aanvullende informatie kunt u verschillende artikelen gepubliceerd op onze website raadplegen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Geschreven door Lianne Hoogeveen in opdracht van Oedeem en Fysiotherapie Jansen (20 januari 2020)

Lees Verder

Wat te doen aan sarcopenie?

Sarcopenie is het verlies van spiermassa en spierfunctie. Bij sarcopenie is de afbraak van spieren sneller dan de aanmaak van spieren…

Lees verder
Wie help Wijbren met een kleine (of grote) donatie?

De negende editie van de handbike battle start dit jaar op 22 juni met als uitdaging de klim op de…

Lees verder
Psycho-oncologie van Het Behouden Huijs

Psycho-oncologie van Het Behouden Huijs

Lees verder
Prothesetraining in Assen

Graag zetten wij deze topper in het zonnetje. Bij OFJ trainen ongeveer 40 beengeamputeerden die allemaal een prestatie op top…

Lees verder
Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?
Neem contact met ons op.
Maak een afspraak