De lymfapress voor thuisgebruik

De lymfapress voor thuisgebruik

De lymphastim is een apparaat om vochtophoping in armen en benen te verminderen.  Het apparaat oefent druk uit waardoor de vloeistof afgevoerd wordt. De lymphastim helpt dus tegen lymfoedeem. Het apparaat werkt volgens het Pneumatische Compressietherapie (PCT) principe. Dit is een effectieve, non-invasieve behandeling waarbij externe druk wordt uitgeoefend via een manchet op arm of been. Het is aangetoond dat er met PCT gemiddeld 4-6% volumereductie is na elke behandeling (voor elke behandeling gedurende 13 weken).

Mevrouw heeft de lymphastim bij OFJ geprobeerd en merkte goede resultaten door compressie op de benen. De benen voelen soepeler aan het buigen van de knieën gaat ook beter. Mevrouw krijgt nu via haar zorgverzekering een lymphastim voor thuisgebruik. Het apparaat is makkelijk zelf aan te leggen en makkelijk zelf te bedienen. Aukje Hogenes van Doove (klik hier voor meer informatie over Doove) heeft mevrouw goede uitleg en instructies gegeven. Met dank aan Doove die de lymphastim gaat leveren.

Bij OFJ kunt u terecht om de lymphastim uit te komen proberen.

Bij de behandeling komt uw arm of been in een soort van huls (manchet) te liggen. Er zijn speciale arm-, broek- of beenmanchetten. De manchet bestaat uit verschillende kamers die gevuld kunnen worden om druk uit te oefenen en dit voelt als een soort massage.

Er zijn overlappende kamers voor een homogenere behandeling. Van massage tot lymfedrainage kan de lymphastim makkelijk ingesteld worden. De lymphastim stimuleert op een natuurlijke wijze de bloed- en lymfecirculatie door het lichaam. De cyclustijd, druk, gradiënt, behandelingsduur en behandelsnelheid zijn regelbaar.  Er is een mogelijkheid om een tweede manchet aan te sluiten. Na het behandelen wordt de manchet automatische leeggepompt.

lymfapress

Lees meer...

Geschreven door Lianne Hoogeveen in opdracht van Oedeem en Fysiotherapie Jansen (25 juni 2019)

Lees Verder

Hoe werkt de spier?

Het lichaam van de mens bevat meer dan 600 spieren. Een spier is een weefsel waarin de cellen kunnen samentrekken…

Lees verder
Curve van herstel

Na het sporten is het belangrijk om goed te herstellen. Te vroeg weer beginnen met sporten kan voor blessures en…

Lees verder
OFJ heeft een nieuwe samenwerkingspartner: Cobi Oostveen

OFJ gaat met Cobi Oostveen samenwerken! Cobi werkt al enkele jaren actief als bedrijfsartsconsulent oncologie (BACO)

Lees verder
Artikel: De rol van de bedrijfsartsconsulent oncologie.

In dit bericht staat een link naar het artikel 'De rol van de bedrijfsartsconsulent oncologie in samenwerking met O&O-fysiotherapeut' van…

Lees verder
Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?
Neem contact met ons op.
Maak een afspraak